Сре. 3 јуна, 2020

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Dačić oštro odgovorio na izjave kosovskog premijera Kurtija!

,,Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa „Niš-ekspresa“, streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije. To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da dželat sudi žrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa onda se gasi i najmanja nada za oživljavanje dijaloga.” – ovo je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić komentarišući izjave premijera Aljbina Kurtija o tužbi za genocid protiv Srbije i o uvođenju vojnog roka:

,,Naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služe tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih važećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj bože, bili naterani da pucaju na svoju braću”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved | IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020.