Суб. 11 јула, 2020

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Spektakularna parada u Moskvi; PUTIN:gradimo zajednički sistem za ODBRANU SVETA od opasnih pretnji !

Velika Rusija obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom, a TIM POVODOM ODRŽANA JE SENZACIONALNA VOJNA PARADA, kojoj je prisustvovao i predsedik Srbije ~ ALEKSANDAR VUČIĆ.

Iako je parada pomerena sa 9. maja na 24.jun 2020. ništa manja svečanost nije upriličena, a s tim više jer upravo na današnji dan održana je prva Parada pobede 1945. godine.

Crvenim trgom marširalo je 15.000 vojnika. Sa ruskim jedinicama nastupale su i paradne jedinice iz Jermenije, Belorusije, Uzbekistana i Indije.

Na paradi je zabeležen i rekordan broj vojne tehnike, 234 jedinice, 80 aviona i helikoptera.

NA Vojnoj paradi na Crvenom trgu prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednici Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Uzbekistana.

Na paradi su učestvovale oružane snage 13 zemalja, među kojima i 75 gardista Vojske Srbije.

Tim povodom predsednik Rusije – VLADIMIR PUTIN, izjavio je :

-„Rusija je spremna za dijalog i saradnju o najaktuelnijim međunarodnim pitanjima, kao što je stvaranje novog zajedničkog sistema bezbednosti. „

„Otvoreni smo za dijalog i saradnju o najaktuelnijim međunarodnih pitanjima. Među njima je stvaranje zajedničkog sistema bezbednosti neophodnom savremenom svetu koji se munjevito menja“, rekao je Putin.

„Samo zajedno možemo da zaštitmo svet od opasnih pretnji“, zaključio je on.

Veliko, neraskidivo prijateljstvo između dve naše zemlje dokazao je susret, tokom boravka u Moksvi, ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Sa velikim prijateljem Srbije, ministrom odbrane Sergejom Šojguom“, napisao je predsednik Vučić na svom instagram nalogu „avucic“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću pobedu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima u Srbiji u nedelju, 21. juna, saopštio je Kremlj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved | IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020.