Чет. окт 1st, 2020

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

Republika Srpska i Srbija sutra slave „Dan srpskog jedinstva“; BG će biti okićen sa 4.000 srpskih zastava !!!

Vlada Republike Srpske i Srbije u četvrtak, 10. septembra, usvojile su zaključak da se 15. septembar obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

I Republika Srpska i Srbija usvojile su identične zaključke i zakone kojima će regulisati karakter Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

– Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo praznik ćemo ove godine obeležiti kroz niz prigodnih manifestacija, kojima ćemo skrenuti pažnju na značaj tog datuma koji do sada nismo imali – rekao je Dodik u Srpcu pre 2 dana.

Tim povodom oglasio se i zamenik gradonačelnika ~ Goran Vesić sa objavom na Fejsbuku : „Beograd ponosno slavi sutrašnji Dan srpskog jedinstva“.

Sve državne institucije i javni objekti, kako je naveo, biće okićeni srpskim zastavama dok će sa fontane na Slaviji biti emitovane himne Republike Srbije i Republike Srpske, a Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i pomenuta fontana na Slaviji, biće osvetljeni u bojama srpske zastave

„Živeo Dan srpskog jedinstva!“, poručio je zamenik gradonačelnika.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved | IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020.