Чет. окт 1st, 2020

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

OPOZICIJA PRETI: „BEOGRAD NA VODI“ kao bespravna gradnja koja mora biti UKLONJENA !

IZJAVU ZA MEDIJE danas je dao avokat VLADIMIR GAJIĆ – predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, koij je konkretno pomenuo slučaj „BEOGRADA NA VODI“ i da su sporna tri pravna akta – međudržavni ugovor Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, leks specijalis (posebni zakon) i ugovor Republike Srbije i arapskog investitora.

Te je na kontu toga izjavio da bi svi objekti izgrađeni u Beogradu na vodi „mogli da budu uklonjeni kao bespravna gradnja“ ako bi Ustavni sud Srbije proglasio za neustavan leks specijalist o Beogradu na vodi.

-„Opozicija bi trebalo da obeća da će prvo pokrenuti proceduru pred Ustavnim sudom Srbije“, istakao je GAJIĆ.

-„Ako bi ta procedura uspela, onda bi pravna posledica bila da leks specijalis (o Beogradu na vodi) postane neustavan i da ugovor između Republike Srbije i investitora iz UAE postane ništav, a ako bi se to dogodilo, onda bi svi izgrađeni objekti postali bespravna granja, a bespravna gradnja više ne može da se legalizuje, ona bi morala da bude uklonjena“, rekao je Gajić za Newsmax Adria, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Taj ugovor obezbeđuje svim budućim privatnim investicijama koje dolaze iz Emirata da se na njih neće primenjivati zakoni koji važe u Srbiji“, zaključio je Gajić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved | IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020.