Чет. 4 јуна, 2020

IVENSA MEDIA GROUP

IVENSA VESTI ONLINE NOVINE PORTAL

BORBA za DAH I VAZDUH se nastavlja! Beograd OPET NAJZAGAĐENIJI NA SVETU !!

Specijalizovani sajt AirVisual danas u 12h stavio je Beograd na prvo mesto najzagađenijih gradova u Svetu.

Najveće moguće zagađenje i OZNAKU na ovom sajtu ima – MOSTAR u BEOGRADU, SA NEVEROVATNIM INDEKSOM OD 753 ; ŠTO JE OCENJENO KAO EKSTREMNO ZAGAĐEN – OPASAN i ŠTETAN VAZDUH za javno zdravlje i životnu sredinu.

Prema preporukama sa sajta AirVisual, Beograđani bi trebalo da nose maske, prečišćavaju vazduh u prostorijama, drže prozore svojih domova zatvorenim i da izbegavaju spoljašnje aktivnosti.

Preporuke za osetljive grupe stanovništva su : izbegavati sve fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skratiti boravak na otvorenom, preusmeriti obavljanje uobičajenih aktivnosti u zatvoreni prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha.

Konkretnih mera protiv ovog zagađenja najvišeg ranga još nismo videli ni čuli, niti se po tom pitanju preduzimaju, dok se za to vreme u Beogradu danima održavaju protesti i performansi na kojima građani izražavaju REVOLT povodom jako zagađenog / ŠTETNOG vazduha po ceo živi svet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copyright © All rights reserved | IVENSA DESIGN – ID, IVENSA MEDIA GROUP, CMIT – CENTER FOR THE MARKETING AND INFORMATION TECHNOLOGY, SCODE, REDACTION 2020.