IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
vucic napusta sns politika.html

ALEKSANDAR Vučić, najverovatnije od decembra 2019., kada bi trebalo da bude održana Izborna skupština SNS, više neće biti na čelu naprednjaka jer je i sam Vučić u ponedeljak poručio da ne planira da se kandiduje na skupštini koja bi trebalo da se održi do kraja godine !

- "Nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti SNS. Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima."

"Što se tiče mog sklanjanja nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku", rekao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je "to više puta rekao, nije to neka novost ni tajna".

Kako je naveo, "mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe ne poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega".

Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.

"Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima", rekao je Vučić.

Među visokim funkcionerima SNS postoji jedinstven stav da Vučić ne treba da napušta kormilo stranke. Marko Đurić u ponedeljak je poručio da je Vučić kamen temeljac naprednjaka i da uživa podršku svakog člana te stranke, koja ne želi da razmatra opciju njegovog odlaska sa mesta predsednika

- Ne želim da razmišljam u drugom pravcu osim da nastavimo zajedno da se borimo i da radimo ono što smo radili od 2008. - rekao je Đurić.

Povodom svega navedenog i najavljenig "digla se velika prašina" među građanima a i vode se polemike unutar SNS-a ko bi mogao da zameni ALEKSANDRA VUČIĆA.

Pa se tako otvorila i mogućnost da budući šef stranke bude premijerka Brnabić, koja je nedavno najavila da želi da uzme člansku kartu naprednjaka.

Kao drugi najozbiljniji kandidati, spominju se: ministar unutrašnjih poslova - Nebojša Stefanović, gradonačelnik Novog Sada, potpredsednik stranke - Miloš Vučević, zatim i Nikola Selaković, koji trenutno obavlja funkciju generalnog sekretara predsednika Srbije, Marko Đurić - direktor Kancelarije za KiM, Jorgovanka Tabaković - guvernerka NBS, ali i Milenko Jovanov - aktuelni potpredsednik stranke.

Ostaje nam da pomno pratimo događaje i da izveštavamo sa najavljene izborne skupštine SNS-a.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR