IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
ubijen advokat hronika.html

Kako navode iz Hitne pomoći, jedna osoba je povređena i prevezena u Urgentni centar dok je druga ubijena večeras posle 20h u pucnjavi, do koje je došlo u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Kako saznajemo, ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57), dok je njegov sin PETAR (26) u pucnjavi ranjen.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a zastupao je i njegovu udovicu Mirjanu Marković. Bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona.

Na mesto zločina, u Ulici Antifašističke borbe broj 45, došlo je sam vrh policije od Žandarmerije do Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (UKP).

Policija je pokrenula akciju "Vihor". Svi stanovi koji se nalaze u blizini mesta ubistva su blokirani, kao i prilazi i veće saobraćajnice u Novom Beogradu. Stanari ne smeju da ulaze, ni da izlaze iz svojih domova. Takođe, niko ne sme ni da priđe zgradama koje je opkolila policija.

Povodom ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića oglasio se načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

- Policija intenzivno traga za osobom koja je večeras u Ulici Antifašističke borbe, ispred zgrade kod broja 45, ubila advokata Dragoslava Ognjanovića, a njegovog sina (26) ranila u predelu desne ruke. Odmah po prijavi događaja na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji trenutno obavljaju uviđaj, a angažovane su i druge jedinice policije koje intenzivno tragaju za počiniocem.

Pripadnici MUP-a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen - izjavio je Kovačević.

Ognjenović je inače suprug bivše misice Sanje Papić, s kojom ima dete. Ognjenović osim tog deteta ima još dvoje dece.

Autor – I.S.

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR