IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
NEVIDJENO U SPORTU -SRPSKI DELFINI 4 PUTA UZASTOPNO OSVOJILI ZLATO ! BRAVO ZLATNI MOMCI !

NAJJAČA REPREZENTACIJA NA PLANETI - ekipa Dejana Savića ! Apsolutna dominacija SRBIJE ...

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvajanjem četvrte uzastopne titule šampiona Evrope nastavila je impozantan niz zlatnih medalja na velikim takmičenjima i pokazala dominaciju u tom sportu.

Niz je započet na Svetskom prvenstvu u Montrealu i Svetskoj ligi u Beogradu (2005), a onda su se ređali još SL u Atini, Svetski kup u Budimpešti, Evropsko prvenstvo u Beogradu (2006), SL u Berlinu (2007), SL u Ðenovi (2008), SP u Rimu (2009), SK u Oradei, SL u Nišu (2010), SL u Firenci (2011), EP u Ajndhovenu (2012), SL u Čeljabinsku (2013), SK u Almatiju, SL u Dubaiju, EP u Budimpešti (2014), SP u Kazanju, SL u Bergamu (2015), EP u Beogradu, SL u Huidžou, Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (2016), SL u Ruzi i sad na EP u Barceloni.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u finalu Španiju posle peteraca sa 12:10 (0:1, 3:3, 3:2, 1:1 - 5:3), u regularnom toku 7:7, i četvrti put uzastopno postala prvak Evrope na prvenstvu u Barceloni. U borbi za bronzu Hrvatska je savladala Italiju 10:8.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva u Barceloni.

Bazen: "Monžuik" u Barseloni. Gledalaca: 2.000. Sudije: Boris Margeta (Slovenija), Adrijan Aleksandresku (Rumunija). Strelci posle peteraca: Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić, Ćuk (Srbija), Perone, Munariz, Larumbe (Španija).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Španija: Lopez, Munariz 1, Granados 1, Del Toro 1, Mingelj, Larumbe, Kabanas, Fernandez, Tahulj, Perone 2, Maljarah 2, Bustos, Lorio.

Posle finala kapiten Filip Filipović izjavio je - "Penali se ne vežbaju, sa tim se rađaš, a ovi momci su rođeni pobednici. Hvala ljudima iz države što su nam omogućili najbolje uslove ovog leta, odužili smo se pre svega narodu, a onda i državi... Pokazali smo da naš vaterpolo ide napred".

Golman Branislav Mitrović kaže da je najvažnije da je drama pripala Srbiji protiv Španije.

"Nismo svesni šta smo uradili, posebno zbog šok utakmice. Zato je uspeh još veći, još jednom smo pokazali da kada je najteže igramo najbolje za narod i zemlju".

I Stefan Mitrović nije krio veliko zadovoljstvo: "Penali su stresni, ako je neko zaslužio pobedu onda smo to mi. Nismo svesni da stvaramo istoriju, jednog dana bićemo. Ponosan sam što sam deo ove ekipe."

Andrija Prlainović dodaje da je vjerovao u preokret i kada je Španija u finalu imala dva gola prednosti.

"Posebno je zadovoljstvo biti deo ovog tima, još jednom osetiti jedinstvo i uspeh. Verovali smo sve vreme u zlato. Peterci jesu lutrija, ali tu sreću treba zaslužiti. Čast mi je što uživamo", zaključio je Prlainović.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR