IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
NA POMOLU RASPAD SNS ? IZDAJA I NOŽ U LEĐA ZA VUČIĆA

U poslednje vreme sve se glasnije čuju spekulacije iz medija i iz politike da je na pomolu raspad SNS-a, a i da su visoko rangirani funkcioneri unutar stranke spremni da izdaju predsednika VUČIĆA praveći koalicije sa političkim neprijateljima.

Naime još krajem godine pisalo se aktivno u medijima da bivši predsednik Srbije i nekadašnji lider naprednjaka Tomislav Nikolić zajedno sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem uveliko radi na osnivanju nove stranke, sa kojom namerava da ruši aktuelnu vlast. To praktično znači da Nikolić ovim pokušava da pocepa Srpsku naprednu stranku (SNS). Možda je na korak od toga...

Potvrdu je dao jedan od njegovih najbližih saradnika Milinko Savić, zvani Tito sa rečima - "Uskoro kreće sa radom stranka Tomislava Nikolića, zapamtićete nas" još u Novembru 2018. godine. Inače, priča da Nikolić pravi stranku u Šumadiji aktuelna je već nekoliko meseci. I sam Velimir Ilić u razgovoru sa predstavnicima medija potvrđuje da zaista ima ulogu u osnivanju novog opozicionog bloka tj. „opoziciju nacionalnog opredeljenja“ .

Da sumnje budu još jače i veće, u autorskom tekstu koje je više ličilo na upozorenje bez uvijanja u diplomatske oblande šef SNS i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je svojim saborcima da zna poimence ko od njih planira da mu zabije nož u leđa "šurujući" sa opozicijom i stranim ambasadorima. Poverljive razgovore o "kombinacijama" nekih iz SNS sa njegovim političkim protivnicima Vučić je prvo obavio u stranci sa najbližim krugom ljudi.

- Vučić je već neko vreme svestan da su pojedini naprednjaci spremni da ga izdaju prvom prilikom ako procene da im dil sa opozicijom ili šurovanje sa stranim ambasadama može osigurati pozicije - kažu izvori bliski vrhu naprednjaka, te dodaju da Vučić neće trpeti takve "političke avanture" u svojim redovima.

Kako je i sam U AUTORSKOM TEKSTU OBJAVLJENIM NA SAJTU VUCIC.RS GOVORIO OŠTRO, ODLUČNO I NEDVOSMISLENO POVODOM SVIH AKTUELNIH PITANJA I PROBLEMA:

-"I uz još jednu važnu stvar. Bez kompromisa sa onima koji bi da Srbiju vrate u prošlo vreme. Bez ikakvih ustupaka predstavnicima bivšeg režima, jer su oni deo nesreće koju smo mi živeli, a oni u njoj uživali i bogatili se. Prosečna plata u njihovo vreme je bila, uz narastajući javni dug, maksimalnih 329 evra, dok je danas 460 evra, minimalac je bio maksimalnih 162 evra, danas je 230 evra. Doduše, tada su nosioci vlasti bili mnogo bogatiji. Neki od njih zaradili su i više od 500.000.000 evra tokom svog zvaničnog mandata. Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora s takvim političarima, i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što u Srbiji vredi. I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu. Nisam vas se uplašio, svih zajedno, ni najmanje. Sve sam to znao od prvog dana. Znao koliko je teško Srbiju i sebe menjati, znao kako i koliko se uspeh u Srbiji ne prašta i boriću se svim srcem i svom snagom, jer kako je Pašić rekao, jedina mera politike je mera uspeha"; zaključio je Vučić u svom izlaganju objavljenom 06.01.2019.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR