IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
sinisa mali smanjenje poreza drustvo.html

Tokom današnje posete i obilska filijale Poreske uprave na Čukarici, ministar finansija - SINIŠA MALI, obratio se novinarima sa dobrim vestima.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije ~ Siniša Mali obišao je filijalu Poreske uprave na Čukarici, gde su ga dočekali direktorka Poreske uprave ~ Dragana Marković, direktor poreske filijale ~ Slavenko Bezarević i predsednik opštine ~ Srđan Kolarić.

Ministar ~ Siniša Mali najavio je danas da će država nastaviti postepeno da smanjuje poresko opterećenje zarada na teret poslodavaca, tako da će, posle ovogodišnjeg smanjenja sa 63 na 62 odsto, već sledeće godine iznositi 61 odsto.

"To će poslodavcima omogućiti da ušteđeni novac ulažu u nove investicije i novo zapošljavanje".

Mali je razgovarao i sa brojnim građanima Čukarice i naveo da se u poslednjih nekoliko godina mnogo uradilo na Čukarici.

"Dok sam bio gradonačelnik Beograda neke stvari smo pokrenuli, imamo i nove ambulante, planiramo i nove vrtiće, radićemo kroz nacionalni investicioni program i kanalizacionu i vodovodnu mrežu, sredićemo i rešićemo klizište u Umci, a najvažnije stvar za Čukaricu je Makiško polje i razvoj metroa koji nas očekuje", naveo je Mali.

Sa predsednikom opštine Čukarica, Srđanom Kolarićem, ministar je govorio o svemu što je za ovu opštinu urađeno u poslednjih pet godina, ali i o velikom investicionom planu od 12 milijardi evra, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a koji se tiče svih opština u Srbiji, pa tako i Čukarice.

„Drago mi je da mogu da najavim da će se, u sklopu velikog investicionog plana, graditi i Ostružnički kanalizacioni sliv, koji će rešiti problem otpadnih i kanalizacionih voda u ovom delu grada. Već se započelo na izradi projektno tehničke dokumentacije“, otkriva Mali .

On ističe da će biti rešen i jedan od najvećih problema u ovoj opštini- klizište na Umci, a planu je i izgradnja tri nova vrtića i uređenje kluba za penzionere.

„Ali najvažnija stvar za Čukaricu je Makiško polje i razvoj metroa koji nas očekuje do kraja naredne godine. To će u potpunosti promeniti ovaj deo grada i doprineti kvalitetnijem životu stanovnika ove opštine. Cilj nam je da svaka opština u Srbiji ima dobru javnu upravu, razvijenu privredu, kvalitetnu infrastrukturu, školstvo i zdrastvo“, kaže Mali.

Nastavlja se i reorganizacija Poreske uprave, pa je tako ove godine od 179 filijala smanjen broj istih na ukupno 37. Ministar je izjavio da je posebno ponosan na reformu Poreske uprave koja je od 1. jula reorganizovana na novi način, a mnogo efikasnija i sa manjim brojem filijala.

"Obići ću svih 37 filijala u narednih nekoliko meseci. Želim da razgovaram sa svim zaposlenima, da vidimo šta još možemo da doprinesemo, šta dobro da uradimo kako bi ti ljudi radili u što boljim uslovima i kako bi i njihovi rezultati bli još bolji", rekao je Mali koji je obišao i Upravu za trezor.

Nakon obilska filijale Poreske uprave na Čukarici, Uprave za trezor, gde je razgovarao sa zaposlenima planirana je poseta firmi "Srboauto". Domaća porodična kompanija „Srboauto“ koja se bavi remontom i održavanjem svih vrsta teretnih vozila i autobusa, sarađuje sa Vojskom Srbije.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR