IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
DETALJI SA ROČIŠTA - ŠTA ADVOKATI IZJAVLJUJU; Osumnjičenima da imaju veze sa ubistvom Ivanovića odrđen PRITVOR OD 30 DANA

Podsećamo Oliver Ivanović je ubijen 15. januara oko 9:00 h ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Za Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića i Dragišu Markovića, koji se sumnjiče da imaju veze sa ubistvom Ivanovića, oređen je pritvor na zahtev specijalnog kosovskog tužilaštva.

Oni su danas pred sudijom saslušani samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadano. Četvrti Srbin, koji je juče takođe uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden u sud u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića, već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Advokat Dragiše Markovića, Dejan Vasić je rekao da je njegov branjenik osumnjičen za odavanje službene tajne i da je uhapšen samo zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom.

„Nečuveno je da se za delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage. Njemu je na teret stavljeno odavanje sluzbene tajne”, naveo je Vasić.

Vasić je dodao da ono s čime tužilaštvo raspolaže je "tanko i neuverljivo". -"To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo", navodi Vasić.

I advokat Negovan Šaranović povodom pomenutog izjavljuje: "Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojima raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora bidi završen u korist okrivljenih".

Sličnog mišljenja je i njegov kolega Miro Delević.
"Dokazi koje iznosi tužioc nisu dokazi, i nadam se da ćemo to u žalbi da dokažemo. Dokazi ne mogu da budu hipotetički nego samo konkretni", poručuje Delević.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

Tužilac Sulj Hodža rekao je posle današnjeg ročišta da očekuje da uhapšenima bude određen pritvor jer postoji dovoljno dokaza. Sud u Prištini odredio do 30 dana pritvora uhapšenim Srbima.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR