IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
JOŠ JEDNA PREVARA IZVRŠITELJA ! ZAKON NE VALJA! VLASNICI NEKRETNINA ČUVAJTE SE!!

Šokirani potresnom pričom i izbacivanjem profesora sa Dorćola iz njegovog stana, kao mediji imamo moralnu obavezu da priču podelimo sa čitaocima kao nauk i upozorenje !

Kako "Novosti" javljaju, prisustvovali su prinudnom iseljenju dr Slobodana Milivojevića, PROFESORA KOJI JE ISELjEN IZ NJEGOVOG STANA NA DORĆOLU, UPISANOG U KATASTAR, SA VLASNIČKIM LISTOM.

Priča kreće dalje - "Prodao sam stan, nisam dobio novac, a onda je "zakupac" doneo rešenje da se iselim."

Iako je pokušao sa svojim advokatom više od sat vremena da odloži izvršenje, profesor Fakulteta za inženjerski menadžment iz Beograda ~ dr Slobodan Milivojević, prinudno je iseljen u sredu iz svog stana. On i porodica ostali su bez krova nad glavom, kako tvrdi, zbog prevare i lažnog ugovora o zakupu. Napominjemo - njegovo ime se NE pominje ni u rešenju o izvršenju, ni u sudskoj presudi.

Sve je počelo još prošle godine kada je prof. dr Milivojević prodao stan izvesnoj gospođi iz Zubinog Potoka. Ugovor su sklopili i overen je isti kod notara, ali gospođa NIJE UPLATILA NOVAC I NIKADA SE VIŠE NIJE POJAVILA!

Posle opomena, Milivojević je pokrenuo postupak za raskid ugovora. Za to vreme, gospođa iz Zubinog Potoka je sa navodnim zakupcem iz Šida sklopila ugovor o zakupu, koji su overili, a nekoliko dana kasnije zakupac overava i izjavu da nije pušten u zakupljen prostor. Notar mu je, bez ikakve provere, solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave.

"Zakupac" zatim podnosi predlog za izvršenje Prvom osnovnom sudu, tražeći da ga izvršitelj uvede u posed. Faktički, izbačen je na osnovu rešenja Prvog osnovnog suda u Beogradu, od kog je traženo da se omogući da se u stan useli navodni zakupac iz Šida.

Da je ugovor o zakupu fiktivan, lažan i prevaran govori i činjenica da piše u istom da je 94 kvadrata stana u samom centru grada, na Dorćolu, zakupac iznajmio za neverovatnih 100 evra mesečno!

Ni urgencija advokata Tihomira Hrnjaka koji je tražio odlaganje izvršenja, pa ni dokaz iz katastra u kom stoji Milivojevićevo ime - nisu pomogli! I profesor i advokat su morali da napuste predmetni stan. U njemu su ostale stvari, koje je izvršitelj popisao. Kako saznajemo, njihov transport i ležarinu moraće da plati - profesor, koji će podneti tužbe.

Iseljenju su prisustvovali i radnici centra za socijalni rad, zbog Milivojevićeve osamdesetogodišnje majke i osmogodišnje unuke, ali je njih profesor prethodno smestio kod rodbine.

Sve je više poslanika, građana opravdano besnih na izvršitelje, koji ukazuju na brojne nepravilnosti i zloupotrebe zakona o izvršenju i obezbeđenju !!

I ministarka pravde - NELA KUBUROVIĆ, priznala je da su urađene dopune i izmene istog zakona da bi se sprečile brojne evidentirane zloupotrebe.

Čak je i PREDSEDNICA parlamenta ~ Maja Gojković tražila donošenje potpuno novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Kako je rekla, danas stanove kupuju uglavnom izvršitelji i beležnici. To je, kako kaže, poseban sloj ljudi u društvu koji se naglo obogatio.

- Što se tiče ponašanja izvršitelja i načina prodaje stanova, ne znam šta da vam kažem - zaključila je Gojkovićeva.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR