IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
posao srbija istrazivanja drustvo.html

U javnom sektoru od 2013. do 2018. godine ukupan broj zaposlenih smanjen je za 20.000, a polovinu od tog broja čine zdravstveni radnici.

Prema procenama u javnom sektoru radi oko 470.000 zaposlenih.

Na osnovu podataka Instituta Batut i Fiskalnog saveta, u poslednjih pet godina broj zaposlenih u zdravstvu smanjen za gotovo 10.000 ljudi !

I član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov izjavio je da je ukupan broj zaposlenih u javnom sektoru od 2013. do 2018. godine smanjen za 20.000, a da polovinu od tog broja čine zdravstveni radnici.

On je kazao da se u tom periodu broj zaposlenih sa stalnim radnim vremenom smanjio za 40.000 a broj zaposlenih po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima porastao za 20.000.

„Tako da je efekat smanjenje od 20.000 zaposlenih. Polovina toga se desilo u zdravstvu – nemedicinsko osoblje oko 6.000, što je verovatno bilo opravdano, ali i medicinsko osoblje," rekao je Altiparmakov na sastanku Fiskalnog saveta sa Srpskom asocijacijom menadžera u petak.

Prema nekim procenama, Srbiju godišnje napusti između 300 i 800 lekara koji odlaze da rade u inostranstvo za veće plate i bolje uslove rada.

Istraživanje o iscrpljenosti na poslu u Srbiji i u EU

Šta kažu brojke o onim "srećnicima" što rade u Srbiji.

Farmaceutska kompanija Štada, u okviru koje posluje Hemofarm, sporvela je istraživanje tačnije međunarodnu zdravstvenu studiju za 2019. gde se jasno vidi da više od dve trećine Srba pati od hronične iscrpljenosti na poslu ili je bilo na ivici iscrpljenosti!

Istraživanje kojim je obuhvaćeno devet evropskih zemalja, a koje je nedavno predstavljeno na međunarodnoj konferenciji u Berlinu, pokazalo je da je više od polovine Evropljana (55 odsto) doživelo hroničnu iscrpljenost na poslu ili bilo blizu tome ili da iz ličnog iskustva zna koji su simptomi te ''bolesti''.

Sindrom izgaranja na poslu najviše pogađa Ruse (72 odsto), Srbe (66 odsto) i Poljake (62 odsto), dok se manje od polovine ispitanika u Španiji, Italiji i Nemačkoj (49 osto), kao i u Francuskoj (44 odsto), suočilo sa hroničnom iscrpljenošću na poslu.

Kao glavni simptomi ovog sindroma javljaju se: hroničan umor, nedostatak motivacije i nesanica što su sve naveli da osećaju Španci (13 odsto), Nemci (11 odsto) i Srbi (10 odsto).

Istraživanje je pokazalo i da većina ispitanika smatra da je dužnost poslodavca da sprovodi mere za očuvanje zdravlja zaposlenih na radnom mestu kao i da u Rusiji (60 odsto), Srbiji (48 odsto) i Poljskoj (48 odsto) pre svega očekuju adekvatnu naknadu za prekovremeni rad u cilju sprečavanja stresa na poslu.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR