IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
peticija tramp kosovo politika.html

Pre 3 dana upućen je email redakciji iz dijaspore na engleskom sa molbom da se potpiše PETICIJA koju su organizovali naši ljudi u SAD. Ova peticija usledila je nakon što je Tramp poslao slična pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i prištinskom Hašimu Tačiju u kom ih poziva da iskoriste jedinstveni trenutak i postignu konačni i trajni sporazum za koji navodi da je nadohvat ruke.

U email-u sa naslovom ~ President Donald Trump: Stop the Persecution of Serbian Christians in Kosovo and Metohija do slovce piše:

I just signed the petition "President Donald Trump: Stop the Persecution of Serbian Christians in Kosovo and Metohija" and wanted to see if you could help by adding your name. Our goal is to reach 3,443 signatures and we need more support. You can read more and sign the petition here...

Da bude jasnije peticiju srpsko-američke zajednice s naslovom "Zaustavite progon pravoslavnih Srba na Kosovu i Metohiji" potpisalo je već oko blizu 6.000 ljudi, i u njoj se predsednik Donald Tramp i članovi Kongresa pozivaju se da prestanu da podržavaju albansko rukovodstvo na čelu sa Hašimom Tačijem i stvaranje vojske u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija kojom se krši Rezolucija SB UN 1244.

Takođe, traži se da objave rezoluciju kojom se osuđuje progon srpskih hrišćana, Jevreja, Roma i drugih manjina koje sprovodi režim Hašima Tačija, ali i da se ponudi podrška i pomoć proteranim manjinama u regionu.

Peticija sadrži i poziv da se sazove sednica Senata o uticaju i troškovima destabilizujuće spoljne politike SAD prema Srbiji i njenoj pokrajini Kosovo i Metohija, da se povuku svi predstavnici SAD sa Kosova iz prethodne administracije (Baraka Obame i državnog sekretara Hilari Klinton) i zamene Trampovim ljudima.

Ističe se i da je pokrajina kolevka srpske civilizacije i podseća da je više od dve trećine Srba proterano s Kosmeta, uključujući i govtovo svih 40.000 iz Prištine.

"Stoprocentna taksa nametnuta je Srbiji, dok je Albaniji spuštena na nulu. Sve ovo je napor režima Hašima Tačija da u potpunosti protera srpske hrišćane i druge etničke manjine uključujući Jevreje i Rome", navodi se u peticiji i ističe da je Savet Evrope označio Hašima Tačija kao vođu albanskog kriminalnog kartela koja je poput mafije, a uključena je u šverc heroina, oružja i ljudskih organa.

"Prema Karli del Ponte, nekadašnjem tužiocu u Hagu, Hašim Tači je odgovoran za krađu organa 300 Srba u zatvorima smrti u Albaniji", stoji u peticiji.

Ukoliko ste spremni da podržite kampanju i potpišete PETICIJU to možete uraditi prateći link - www.change.org . Potrebno je da se skupi veliki broj glasova.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR