IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
otmica deda djokovic hronika.html

U četvrtak, oko tri časa posle ponoći, dedu JELENE ĐOKOVIĆ - SUPRUGE NOVAKA ĐOKOVIĆA, kidnapovala su dvojica maskiranih muškaraca, koji su nasilno upali u njegovu kuću, u Hadži Đerinoj ulici, u širem centru Ljiga!

Od starca, Milosava Radisavljevića (85), tom prilikom su oteli 26.000 dinara i mobilni telefon, a onda su ga po mrklom mraku odveli u udaljenu njivu, preko reke Ljig i u kukuruzima ga lisicama vezali za šipku dalekovoda.

Tek kasnije, meštani su čuli zapomaganje vezanog starca koji su se kretali stazom na suprotnoj obali reke. Odmah su pozvali policiju, ubrzo je stigla i ekipa hitne pomoći iz ljiškog doma zdravlja, udaljenog nekoliko stotina metara od mesta gde je Milosav bio u kukuruzima. Utvrđeno je da, srećom, nije pretrpeo nikakve povrede, ali je preživeo ozbiljan šok i stres, tako da nije bio u stanju da daje izjave za medije.

- Nema odakle ne zovu rođaci i prijatelji, iz Srbije i inostranstva, uznemireni onim što se dogodilo – kaže njegov rođeni brat Milan Radisavljević, koji sa porodicom živi u ljiškom selu Veliševcu. - Svi smo potrešeni otmicom koju je Milosav preživeo. Niko nije ni pomišljao da ovako nešto može da se desi, jer je živeo skromno. Ničim se nije posebno isticao.

Međutim tu nije kraj priči, spominje se da je za dedu Jelene Đoković, navodno, tražen otkup od dva miliona evra!

Poruke sa zahtevima za isplatu novca navodno su upućene njegovom sinu. Jelenina majka, Vera Mitić, nalazi se u Monte Karlu.


- Deda Milosav je omiljen u porodici rado ga i često posećuju Jelena i Novak – kažu komšije. - Milosav je dobar komšija, uvek spreman da pomogne. Nadamo se da ovo što se desilo neće mnogo uticati na njegovo zdravlje, jer je ušao u devetu deceniju, a sam živi, jer mu je supruga umrla. Svi smo iznenađeni i uplašeni, jer se ovako nešto u Ljigu ne pamti!

Dalekovod za koji je Milosav bio lisicama privezan, nalazi se u njivi sa kukuruzima, u ljiškom kraju zvanom Ćućin, u neposrednoj blizini Doma zdravlja, preko puta napuštene, sablasne zgrade, išarane grafitima, koju Ljižani zovu “pečurkara”. Kej, pored reke Ljig, sav je u kukuruzima i obrastao u travu, prilično nedostupan, pa ne čudi što su maskirani otmičari odabrali baš to mesto.

„Pronašli smo ga vezanog lisicima za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao u pomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć. Kontaktirali smo već nekoliko puta njegovu ćerku Veru Mitić, Novakovu taštu, koja se trenutno nalazi u Monte Karlu, i koja nam je rekla da njenom bratu stižu poruke u kojima se traži dva miliona evra za otkup”, naveo je Lazarević.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova o svemu su obavestili Više javno tužilaštvo u Valjevu i intenzivno tragaju za počiniocima.

Autor – I.S.

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR