IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE

U Beloj crkvi nestao je juče novinar Stefan Cvetković, za koga se veruje po dosadašnjoj istrazi da je nasilno izvučen iz kola i fizički napadnut. Vrlo moguće i ubijen – likvidiran!

Na mestu zločina pronađena je narukvica od njegovog pokidanog sata, tačnije pored automobila. Cvetkovićev automobil marke "polo" komšije su primetile oko 22 sata kako stoji u ulici sa upaljenim svetlima i otvorenim vratima. Da se nešto čudno dešava komšije su definitivno shvatile rano jutros kada su videle da Cvetkovićev automobil i dalje stoji otvoren, sa uljučenim motorom i sa upaljenim svetlima, pa su pozvali policiju.

Od sinoć tj. od oko 22h, mu se gubi svaki trag a tog dana kada je nestao, meštani – građani su ga videli da je radio ceo dan snimajući poplave, jer je voda nadošla nakon nevremena …

U toku je potraga i opsežna istraga povodom nestanka novinara. Kako je saopšteno ranije danas iz Ministrastva unutrašnjih poslova, helikopteri nadleću grad, psi pretražuju teren, na terenu je više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije. O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu za Stefanom Cvetkovićem.

Stefanov otac Milivoje Cvetković rekao je za Kurir da je veoma zabrinut zbog nestanka sina za koji je saznao od policije.

"Trebalo je da ide na put, mislim da je hteo da ode u Rusiju, ali on nije sa nama detaljno pričao o planovima. Uzeli su izjave od svih nas, čak i od sina koji je u trenutku nestanka bio u Beogradu gde studira. Pisao je o svemu i svačemu, nije se plašio nikoga, ne znam da li mu je neko pretio, a sumnjam da bi nam to i ispričao ",

Ranije NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ PODNEO PRIJAVU POLICIJI PROTIV ORGANIZOVANE KRIMINALNE BANDE koja mu je pretila, zvanične dokumente možete pogledati u nastavku.


Novinarska udruženja traže da se Cvetković hitno nađe!

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da nestanak Cvetkovića mora najozbiljnije da zabrine ne samo policiju Bele Crkve već i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, jer se novinar proteklih godina više puta žalio da mu prete iz političko-kriminogenih krugova. Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Više o radu nestalog novinara, o pretnjama i zastrašivanjima


Autor – I.S.

Izvor: internet, reporteri

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR