IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
OSUDE SA SVIH STRANA ZA NAPADE NA RADNIKE JKP Gradska čistoća

Juče posle protesta "1 u 5 miliona", oko 20.30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike JKP Gradska čistoća koji su čistili tunel "laži" od nalepnica.

Direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić potvrdio je informacije da su radnici ovog preduzeća napadnuti juče posle protesta "1 U 5 MILIONA", u Beogradu. Kako je naveo, nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.

- Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa - istakao je Popadić.

On je najoštrije osudio napad i izneo očekivanje da će svi koji su napali radnike JKP Gradska čistoća da odgovaraju.

Ubrzo se na internetu proširio snimak koji dokazuje i potvđuje pomenuto, što je i sam Zamenik gradonačelnika Beograda objavio na svom FB profilu.

-"Ovo je video snimak Đilasove razularene horde koja je sinoć oko 20.30 sati napala radnike Gradske čistoće koji su čistili terazijski tunel od smeća koje su Djilasove pristalice ostavile", komentar je koji je Vesić napisao na svom profilu na ovoj društvenoj mreži uz prlioženi snimak.

"Kada pogledate ovaj snimak, jasno vam je kako demokratiju zamišlja njihov vođa Đilas i šta bi se dogodilo svakome ko se usudi da misli drugačije", dodao je Vesić na Fejsbuku.
I ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je danas napad na radnike beogradske "Gradske čistoće" nakon protesta učesnika "Jedan od pet miliona" i istakao da ono što je mnogo strašnije od samog akta nasilja je što, u ovom slučaju, postoji podstrekivanje na nasilje.

- Ovo je sad mnogo strašnije od samog akta nasilja, ovde imate inspiraciju nasilja - rekao je Stefanović za TV Pink.

- Zato smo upozoravali na vešala, ako neko nije razumeo tada - kazao je Stefanović i objasnio da nije ranija reakcija države na vešala bila zato što se neko toga uplašio, već zato što se time podstiče nasilje u društvu.

On je napomenuo da su radnici "Čistoće" samo radili svoj posao kao što to inače čine, čisteći grad i da je samo jedna stvar koju su nadležni molili, a to je da ne dođe do nasilja.

- Sinoć se događa jedna užasna stvar koju smo po svaku cenu želeli da izbegnemo i molili da se izbegne. Slušam šta govore na tim protestima, reči koje upotrebljavaju. Ono što se izgovara protiv, ne samo Aleksandra Vučića, protiv svih ljudi koji misle drugačije, to je čista mržnja - naglasio je Stefanović.

Ono što je najbitnije je da je ministar Nebojiša Stefanović izjavio da će policija sprovesti detaljnu istragu kako bi se otkrili napadači na radnike JKP "Gradska čistoća" tj. policija će uzeti izjave očevidaca i koristiti snimke kamera, kako bi napadači bili otkriveni.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR