mup cg i albanije hronika.html

U više redakcija stiglo je juče obaveštenje da su meštani iz CG uznemireni i da su u velikom strahu jer su videli, primetili na katunu Asanac, iznad Đulića, policijsku patrolu iz Albanije. U pitanju je pogranični deo teritorije sa Albanijom.

- Na katunu Asanac, iznad Đulića, primetili smo policijsku patrolu iz Albanije! Doduše, bili su nenaoružani, ali, simptomatično je da se baš sada pojavljuju na našoj teritoriji. Obaveštavamo nadležne da ćemo se samoorganizovati i da više nećemo dozvoliti nikakvu kontrolu naše teritorije, pa makar se sa bilo kim Albanci dogovarali, kazali su meštani Đulića.

Meštani su bili uplašeni i nisu znali šta se dešava. Tek danas je stilo obaveštenje iz MUP-a CG, da su službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili na teritorijama opštine Andrijevica i Berane.

Službenici Uprave policije CG, kako se navodi, imaju višestruku i kvalitetnu saradnju sa graničnom policijom Albanije.

"Postoji uredna evidencija na graničnom prelazu Grnčar o ulasku i izlasku pomenutih službenika i vozila, kao i o vremenskom periodu njihovog zadržavanja u pograničnom dijelu naše države", pojasnili su iz policije.

Kako konkretno navode saradnja se ogleda u brojnim kontaktima i zajedničkom radu u Zajedničkom centru za policijsku saradnju u Plavu, redovne sastanke na centralnom, regionalnom i lokalnom nivou kao i kroz rad zajedničkih graničnih patrola Crne Gore i Albanije u pograničnom dijelu, pa i saradnju u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR