IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
 SVETSKI ŠPIJUNI PROTIV MILA ~ AFERA DRŽAVNI UDAR U CG

Specijalno državno tužilaštvo CRNE GORE, proširilo je istragu i podiglo poternicu za stranim državljanima zbog "državnog udara" koji se odigrao 16.10.2016. godine. Traga se za agentima GRU, CIA, FBI, MI6 i Mosada !

Podsećanja radi prvostepenom presudom od 9. maja drakonskim kaznama osuđeni državljani Rusije, Srbije i lideri srpskih partija: Andrija Mandić i Milan Knežević koji treba da provedu po pet godina u zatvoru, jer su se navodno udružili u pokušaju da u državnom udaru sruše crnogorsku vlast na dan parlamentarnih izbora u Oktobru 2016. godine. Viši sud u Podgorici odlučio je da su i ostalih 11 optuženih krivi za isto delo i dodelio im skoro 70 godina zatvora.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na 15, a Vladimir Popov na 12 godina zatvora za pomaganje i stvaranje kriminalne organizacije.

Nekadašnji komandant srpske policijske jedinice Žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je na osam godina zatvora, dok su preostalim osumnjičenima izrečene kazne od sedam godina do godinu i devet meseci zatvora.

Najavljena je žalba APELACIONOM SUDU U CG, što su potvrdili / najavili optuženi uz komentare:

„Ovo je sramna presuda koja ne počiva na dokazima - sudija je samo pročitala optužnicu montiranog političkog procesa i pokazala potpuno poverenje onome što je reklo tužilaštvo", izrekao je tada lider Nove srpske demokratije ~ Andrija Mandić.

Danas je javljeno, a i kako pišu prorežimski mediji u CG, da je došlo do novih saznanja i proširenja istrage za aferu "DRŽAVNI UDAR" i na druge strane državljane, tačnije Specijalno državno tužilaštvo proširilo je istragu, identifikovalo strane državljane kao "pripadnike kriminalne organizacije koji su nasilno pokušali da uđu u Skupštinu Crne Gore" i za njima raspisao poternicu jer je doneta naredba o proširenju istrage i određivanju pritvora.

Pomenuto se odnosi na, tačno po imenu i prezimenu: Džozefa Asada (agent CIA), Ladislaoa Karbaljose (agent FBI), Skota Rivasa (agenta FBI), Horhea Mijara (agenta FBI), Džona Džozefa di Paola (agenta CIA), Meteosa Konstantinua (državljanina Velike Britanije), Jorama Friga (državljanina Izraela), Ronija Košaba Juhana al Belatija (državljanina Iraka) i Iračanina Reni Kosaba al Belatija.

Demokratski front konstatuje, ukoliko su objavljeni dokumenti verodostojni, da ispada da su agenti GRU, zajedno sa agentima CIA, FBI, MI6 i Mosada, organizovali kriminalnu grupu koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka u Crnoj Gori i sprečavanje ulaska u NATO. U saopštenju Višeg suda navodi se da je istraga proširena na osnovu svedočenja obaveštajca CIA Brajana Skota, koji je 2016. svedočio pred podgoričkim sudom.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR