IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani sledeće godine na proleće, u martu ili aprilu, čeka se tačamn datum za ODRŽAVANJE REDOVNIH IZBORA 2020. godine

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori biće održani sledeće godine na proleće, u martu ili aprilu. Čeka se tačan datum za ODRŽAVANJE REDOVNIH IZBORA 2020. godine.

Tokom gostovanja na TV Prva, predsednik Srbije ~ A. Vučić je istakao da će izbori biti redovni i održani na proleće 2020. godine.

Upitan da li će uz izbore biti održan i referendum, predsednik je odgovorio da ukoliko bi imao šta da ponudi građanima, on bi to rado učinio ali, dodao je, nije tako.

"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumeo poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak i kad je svi znaju. Neće to ljudi da prihvate jer to dira u njihove emocije", kazao je predsednik Srbije. Dodao je i da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe".

"Referendum na tu temu će biti raspisan ako budem imao nešto da predložim narodu, a predlog trenutno nemam" - zaključio je Vučić.

Zanimljivo je da po poslednjem istraživanju agencije "Faktor plus", kada bi izbori bili održani u nedelju, SNS bi imao oko 2 ipo procenta manje nego ranije, pa se konstatuje pad rejtinga ali da i dalje ima natpolovičnu većinu!

Kod parlamentarnih izbora, da se održavaju u nedelju, čak šest stranaka ili koalicija prešlo bi cenzus. Savez za Srbiju osvojio bi 10,6 odsto glasova, a Socijalistička partija Srbije 9,7 odsto. SPAS ~ Aleksandra Šapića i DSS ~ Miloša Jovanovića koji su se prošlog meseca prvi put našli kao koalicija u istraživanju stoje slično i imaju 6,7 odsto podrške.

Kuriozitet istraživanja je da Srpska radikalna stranka stoji bolje u odnosu na prethodni mesec za čak dva i po procenta i trenutno je na 5,8. Pokret slobodnih građana ne beleži promene u rejtingu, pa su sada na 5,1 odsto.

Stručnjaci procenjuju da se upravo emotivni govor, u Skupštini, predsednika Vučića o KOSOVU odrazio negativno na glasačko telo i da će SNS to koštati nekoliko procenata glasova manje! Glavni utisak istraživanja je upravo taj PAD KOJI BELEŽI SNS.

Istraživanje agencije "FAKTOR PLUS" je rađeno od 30. maja do 5. juna telefonski, a u njemu je učestvovalo 1.200 ispitanika.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR