IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
ispala putnica sutomore hronika.html

Državljanka Srbije - M. P. iz Beograda zadobila je teške tjelesne povrede, frakturu lobanje, kada je navodno ispala iz voza na stanici u Sutomoru, koji je saobraćao na relaciji Podgorica - Bar. Još se radi na utvrđivanju činjenica i pojedinosti koje su dovele do nesreće.

Nesreća se dogodila u subotu, 11. maja, oko 5.30 i 6 sati, a prema zvaničnim saopštenjima, trenutno se nalazi na liječenju u Kliinčkom centru Crne Gore.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore potvrdili da je došlo do incidenta.

"U subotu, 11. maja, u stanici Sutomore došlo je do vanrednog događaja - incidenta na vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica-Bar. Prilikom otpreme pomenutog voza, dežurni otpravnik vozova, koji je radnik Željezničke infrastrukture Crne Gore, primijetio je žensku osobu da leži na peronu.

Prema izjavi otpravnika vozova, otpremanje voza je izvršeno po propisu i otpravnik vozova nije vidio iz kojih kola je osoba izašla, jer su sva vrata na vozu prilikom otpreme bila zatvorena. Otpravnik je odmah reagovao, tako što je ovoj ženskoj osobi ukazao prvu pomoć, pozvao Hitnu pomoć i policiju. O svemu je istog trenutka obaviješten i šef stanice navode u Željezničkom prevozu", navode iz preduzeća.

"Kao što to nalaže procedura, kondukteri su nakon izlaska i ulaska putnika u voz uredno provjerili i zatvorili vrata na svim kolima, te dali propisani signalni znak otpravniku vozova da može da otpremi voz. Iz tog razloga trenutno nije razjašnjeno kako je došlo do pomenutog incidenta, dodaju iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Iz Centra za železnička istraživanja ranije su u više navrata apelovali na Železničku infrastrukturu i Železnički prevoz da se odgovornije odnose prema organizaciji saobraćaja i poboljšanju kvaliteta usluga prevoza putnika i da povedu više brige o bezbednosti pruge, vozova i infrastrukture.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR