ŠTA ĆEMO JOŠ DA DOŽIVIMO OD INFOSTANA ?? DODAJE SE NOVA STAVKA NA RAČUN, KOJI JE SVE SKUPLJI

SKANDALI, "PRAŠINA" OKO POSLOVANJA I OBRAČUNA INFOSTANA NE JENJAVA I DALJE, A POSEBNO POSLE POSLATIH KRIVOTVORENIH OPOMENA NAVODNO OD ADVOKATA, NA VIŠE HILJADA ADRESA GRAĐANA, NA ISPRAVKU KNJIŽENJA TEK POSLE TOLIKO GODINA, I UTUŽENJA NAJSIROMAŠNIJIH GRAĐANA. DOŠAO JE RED I NA NOVU STAVKU NA RAČUNU.

Kao mediji imamo zamerku da se JKP PREDUZEĆE INFOSTAN na netransparentan način ponelo kada je spustilo period tolerancije na 90 dana kašnjenja, a ne obavestivši pri tom medije i građane. Ispravku knjiženja posle toliko godina, mediji su ispratili i da su priznali grešku da su sve vreme imali pogrešan način knjiženja računa. Ono što se u poslednje vreme takođe pojavilo - zaprepastivši građanstvo je SLANJE NENAKVIH OPOMENA SA ZBRKANIM DATUIMIMA DOSPEĆA A NAVODNO POSLATIH I KONCIPIRANIH OD ADVOKATA, IAKO JKP INFOSTAN IMA SVOJU PRAVNU SLUŽBU.

Mnogi građani su ostali šokirani otvorivši opomene za već plaćene račune ili za one sa pogrešnim datumima, sumama...itd. O tome da dostava i samo koncipiranje nije pravno validno nećemo se baviti sada tom problematikom. Ono što sada hoćemo da skrenemo pažnju je da nije dosta što su mnogim građanima blokirani računi, što su pokrenuti postupci prinudne naplate i utuženja, oduzeta imovina već se na RAČUN DODAJE NOVA STAVKA I TO VEROVALI ILI NE ZA - "TRETIRANJE OTPADA" !!

Primećeno je i da JKP INFOSTAN NE POŠTJE ODLUKU GRADA BEOGRADA KOJE GA JE OSNOVALO, PA TAKO NI sam ČLAN 17. stav 2. Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda i obaveštavanje građana o stanju/dugovanju i davanje roka za plaćanje istih koje ne može biti manje od 15 dana.

IAKO SE REDOVNO NA SVAKOM RAČUNU POZIVAJU NA ISTU ODLUKU GRADA BEOGRADA, ALI SAMO KADA JE REČ O DUŽNOSTIMA KORISNIKA. ONI KAO DA NEMAJU NIKAKVE OBAVEZE NITI DUŽNOSTI. REKLAMACIJE GOTOVO KAO NI DA NE POSTOJE KOD POMENUTIH, GOTOVO ZALUDNO JE UPUTIT BILO ŠTA I PRIGOVORITI OVOM PREDUZEĆU. GRAĐANI SU NAJAVILI GRUPNE - KOLEKTIVNE TUŽBE ZBOG SVEGA NAPRED NAVEDENOG.

Uprkos svemu tome, potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović, izjavio je danas da će gradska vlast na uplatnicu Infostana dodati još jednu stavku – „tretiranje otpada“ da bi Beograđani godišnje plaćali 38 miliona evra stranom koncesionaru za spalionicu otpada. Pozvao je vlast da raskine taj štetan ugovor !

Za tih 38 miliona evra godišnje, u Beogradu možemo obezbediti stambeni dodatak za mlade bračne parove, besplatne vrtiće i udžbenike za osnovce“, rekao je Jovanović televiziji N1.

On je naveo da je blokirano gotovo 30.000 računa penzionera, najviše zbog dugovanja za Infostan u Beogradu, a sada im se dodaje nova stavka na računu „samo da bi strani partner ostvarivao profit“. Jovanović je pozvao vlast da se obaveže da neće uvoditi nove namete za otpad i da objasni član 36. Odluke o upravljanju komunalnim otpadom, u kojem piše da će se „posebno obračunati cena usluge sakupljanja i transporta“, a posebno „tretmana i odlaganja otpada“, koja će nesumnjivo biti uplaćivana koncesionaru, dodao je on.

Na kraju istakao je Jovanović da je u Srbiji prerada otpada trošak, dok je u celom svetu izvor prihoda! Potom je podsetio da je zvanično još jednom, u ime odborničke grupe SZS, tražio raskidanje štetnog ugovora o koncesiji za spalionicu.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR