SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL
dveri napad politika.html

Sa par procenta glasača, a poznatiji široj javnosti po homofobiji, ekscesnim ponasanjem i situacijama, a poslednje po suprostavljanju emitovanju emisija zabavnog karaktera privatne radio televizijske kuće PINK, na šta kao takva ima pravo, DVERI važe kao verski pokret ili sektu u punom značenju sa demonskim logoom.

Ovaj takozvani pokret traži od nadležnih zabranu organizovanja parade ponosa gde su najglasniji, bili bar do sada! Nadmašili su sami sebe juče na samoorganizovanom skupu sa jedva 200 najvernijih čuvara kako kažu - tradicionalne srpke porodice i kulture. Tokom njihovog protesta i okupljanja, zbog reality programa Pink televizije koja po njihovom misljenju predstavlja veliku pretnju po zdravlje, kulturološki, duhovni i psihološki razvoj čitave nacije, od strane njihovih simpatizera i članova dogodio se brutalan fizički napad na dve novinarke koje su uredno izveštavale o njihovom događaju, dakle samo radile svoj posao. Novinarke pomenute kuće su zadobile povrede, teže i potres mozga jedna, a druga lakše. Ostaje ne razjašnjeno kako se to brani srpska tradicija, kultura i porodica, a otklanja nekakva pretnja po naciju i to batinama, kamenjem, pesnicama i teškim uvredama pa na sve još upućeno novinarima. Napade su oštro osudile vladajuće stranke, novinarska udruženja, civilna javnost... Da apsurd bude jos veći predstavnik „Dveri Boško Obradović, rekao je da je taj pokret primljen u Svetski kongres porodice i da je time postao "prvi porodični politički pokret na svetu" po čemu se navodno oni ističu.

Pored toga, nemaju kocipiran program, niti je građanima jasno šta oni to nude i po čemu se razlikuju od sijaset sličnih stranki domaćih koji se zalažu takođe za očuvanje tradicije i srpske kulture, osim što su protiv GEJ populacije, postavlja se još jedno pitanje ko finansira ovu organizaciju? Odakle im pare za kampanje i samoodrživost??

Da li iko kontroliše odakle taj novac za kampanje, okupljanja i “lepa odela”??

Tokom celog jučerašnjeg dana zabeleženi su kamerama napadi i nasilničko ponašanje, što DVERI danas NEGIRAJU!

Posle napada na novinarke ispred zgrade Pinka gde su protestovali a njihove pristalice batinjali, što Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović i predsednik stranke "Zdrava Srbija" Milan Stamatović negiraju, da imaju ikakve veze sa tim, u večernjim terminima su pokušali da iznude gostovanje u dnevniku RTS-a kako bi se, prema sopstvenim rečima, uživo obratili javnosti i "sami izvestili o sebi", a ne da, kako kažu, to umesto njih čine "razni analitičari".
Takodje pred Vladom i Predsedništvom Srbije, gde su naveli da se bore za slobodu medija, vređali su predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić, posebno, kao pripadnicu LGBT populacije.

Tokom protesta ispred RTS-a, Obradović i Stamatović tražili su od obezbeđenja da ih puste u zgradu. Nakon kraćeg razgovora, oni su pušteni do portirnice jer su hteli da, kako je Obradović posle rekao, od urednika informativnog programa čuju zašto ne mogu da budu gosti u dnevniku.

Nakon izlaska iz zgrade RTS-a, Obradović se obratio okupljenima, rekavši kako ni glavni odgovorni urednik, kao ni dežurni urednik Dnevnika 2, nisu hteli da siđu i razgovaraju sa nima već su, "po kuriru poslali poruku da ne mogu da gostuju, jer je večerašnji gost uživo član organizacionog odbora Beograd Prajda Goran Miletić".

U saopštenju Dveri tvrde da je u pozadini ove "medijske histerije" zahtev za hapšenjem Milana Stamatovića i Boška Obradovića, "koje je tražio Goran Vesić, gostujući na TV Pink", menadžer grada Beograda.

"Ne odstupamo od naših zahteva da se TV Pink oduzme nacionalna frekvencija i znamo da će pad Pinka značiti i pad Vučića sa vlasti", naglašavaju Dveri, povodom "orkestriranih laži režima i lažne opozicije".

I.S.

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR