brnabic stanovi gradnja drustvo.html

Danas u novosadskom naselju Jugovićevo položen je kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će se graditi po "ekonomskim cenama" od po 500 eura po m2, za koje će Vlada Srbije subvencionisati razliku.

Tim povodom u intervjuu za RTV, premijerka Srbije ~ Ana Brnabić izjavila je da inicijativu za izgradnju ovih stanova je dao predsednik Aleksandar Vučić u vreme dok je bio premijer, da pokažemo da nam je stalo do pripadnika službi bezbednosti, koji brinu o bezbednosti svih nas.

Zbog toga je, podsetila je ona, donet "leks specijalis" koji propisuje da ti stanovi ne koštaju više od 500 evra po metru kvadratnom, i ta cena važi za Beograd i Novi Sad, a u Vranju, Kraljevu i drugim gradovima u unutrašnjosti će biti još jeftiniji.

Izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti je samo jedan u nizu investicionih projekata koje Vlada Srbije realizuje od kada je postignuta ekonomska stabilnost zemlje, poručila je premijerka Ana Brnabić.

Kaže i da je jedan od glavnih zadataka vlade da održi fiskalnu disciplinu uspostavljenu za vreme premijerskog mandata ~ Aleksandra Vučića.

Brnabić je za RTV rekla da država posle ekonomskih reformi, koje je pokrenuo Aleksandar Vučić, sada ima zdrav budžet i može da subvencioniše izgradnju stanova i pravi takve investicione planove.

"Novi Sad je peti grad u kojem je počela izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti, već se grade u Vranju, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu, a uskoro će početi i u Sremskoj Mitrovici", najavila je premijerka.

Odgovarajući na pitanje kada će prosvetni i zdravstveni radnici doći na red, premijerka kaže da je ovo "samo jedna u nizu stvari koje Vlada radi od kad smo postigli ekonomsku stabilnost", da su promenjeni uslovi rada službi bezbednosti, poboljšana oprema, znatno povećane plate u zdravstu i prosveti i obnovljeni objekti ili izgrađeni novi kao što je Klinički centar Niš.

"Tu smo uložili u infrastrukturu i u plate, koje su u zdravstvu uvećane od 28 do 30 odsto, a u prosveti 28 odsto", kazala je Brnabić.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR