IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
BEOGRAD USKORO POSTAJE BIZNIS I ŠOPING CENTAR SA 3 NOVA PROJEKTA!

Do 2020. godine predviđen je krajnji rok za realizaciju bitnih i kompleksnih projekta tj. gradnje i otvaranje "BW galerije", u okviru projekta "Beograd na vodi", "MPC Zvezdara" na mestu nekadašnje Industrije precizne mehanike, kao i otvaranje "Ada mola" odmah pored Ade Ciganlije.

Na teritoriji Beograda trenutno radi pet velikih tržnih centara, od kojih svaki zauzima površinu od preko 60.000 metara kvadratnih, dok ukupna površina pomenutih tržnih centara iznosi 411.000 kvadratnih metara. Poređanja radi, kuriozitet i zanimljivost je da je predviđena površina tri nova tržna i biznis centra koji će se prostirti na čak - 520.000 metara kvadratnih.

NAJPOZNATIJI DO SADA PROJEKAT JE BEOGRAD NA VODI I BW GALERIJA U OKVIRU ISTOG

BW GALERIJA pod sloganom - BW Galerija je novo srce Beograda i BW GALERIIA IMA SVE.

BW GALERIJA pod sloganom - BW Galerija je novo srce Beograda i BW GALERIIA IMA SVE !

Na prvi pogled, gledajući plan i IMA SVE; deluje obećavajuci sa moderanim bioskopom na površini od preko 4,000 m2, kvalitetnim šopingom i provodom uz luksuzne svetske brendove, restorane i kafiće sa baštama na otvorenom i pogledom na reku, 3,600 parking mesta, 93,000 m2 samo za postor za izdavanje itd. Opisuju projekat kao mešaviniu stilova i brendova, magnet za posetioce svih generacija...

MPC NA ZVEZDARI, JOŠ JEDAN PROJEKAT kompanije MPC Properties

MPC NA ZVEZDARI, JOŠ JEDAN PROJEKAT kompanije MPC Properties

Objekat sa preko 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora i ukupne površine centra od 130.000 metara kvadratnih gradi se na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, a reč je o investiciji kompanije MPC Properties, koja drži i TC “Ušće” i koja će u ovaj objekat uložiti više od 100 miliona evra.

Zahvaljujući ovoj investiciji, preko 150 najpoznatijih internacionalnih i regionalnih brendova svojom ponudom će oplemeniti ovaj deo Beograda.

Objekat je planiran na tri sprata (2Po+Pr+2+Ps), sa prostranom garažom i 1.200 parking mesta, dva manja pešačka ulaza, dva kolska pristupa garaži iz Mis Irbijeve i Vojislava Ilića.

ADA MOL - FUTURIZAM KRAJ BEOGRADSKOG MORA

Na mestu nekadašnje fabrike "Minel" u Radničkoj ulici u Beogradu gradi se moderan futuristički tržni centar, simboličnog naziva “Ada mol.”

Ovaj objekat će se prostirati na pet nivoa komercijalnog prostora (oko 50.000 metara kvadratnih, od čega 34.000 prodajnog prostora) i tri nivoa podzemnog parkinga sa oko 1.000 mesta. (površine oko 40.000 metara kvadratnih) Prodavnice i butici će se smestiti na prva tri sprata, dok će na preostla dva biti restorani i slični sadržaji.

Zanimljivo je da će biti dosta terasa, a na poslednjem spratu će biti prava zelena oaza. Ono što čini posebnim ovaj tržni centar je i inovativnost u arhitekturi tj. posebnost se ogleda u talasastom oblikovanju uz stepenastu spratnost, sa fasadnim brisolejima, velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama. Posebnu stavku projekta čini i pešačka pasarela, koja će tržni centar povezivati sa autobuskom stanicom u Radničkoj u smeru ka gradu.

Sa ponosom možemo da kažemo da će BEOGRAD, kao metropola i konglomerat koji se širi, napreduje i gradi svaki dan, prerasti u jednu od glavnih turističkih destinacija u Evropi i šire.

Autor – I.S.


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR