IVENSA VESTI / ONLINE NOVINE
Veroljub Arsić: Ne možemo da im dozvolimo da rade šta hoće, stajemo IZVRŠITELJIMA na put !!

Još uvek se vode pa i sve žešće i konstruktivnije rasprave o amandmanima i predlogu Zakona o izvršenju u parlamentu.

Kada se javio za reč - Veroljub Arsić, potpredsednik parlamenta i poslanik SNS-a je rekao da se "staje na put samovolji ljudi kojima su data javna ovlašćenja da obavljaju taj posao" kao i da "ne možemo da im dozvolimo da rade šta hoće", istakao je Arsić.

U toku daljeg izlaganja osvreće se na to da su naplaćivali troškove deset puta veće od iznosa osnovnog duga! Prema Arsićevim rečima, izvršitelji više neće moći da za osnovni dug od 1.131 dinar, na ime troškova vođenja postupka naplate nešto više od 10.000 dinara.
Veroljub Arsić: Ne možemo da im dozvolimo da rade šta hoće, stajemo IZVRŠITELJIMA na put !!
Arsić je rekao da će posle usvajanja izmena zakona uslediti i donošenje novog Pravilnika o tarifama, koji će predvideti da naknade koje izvršitelji dobiju za izvršeni posao budu srazmerne dugu koji dužnik ima prema poveriocu.

Tvrdi da su izvršitelji naplaćivali i neke besmislene troškove koji su ukupno bili i deset puta veći od osnovnog duga, na primer za stavljanje jednog papira u registrator naplaćivali su 2.160 dinara. Navodeći besmislene napumpane troškove i naknade apsolutno besmislene, dalje priča: "Onda ide naknada za rad izvršitelja za uspešno sprovođenje izvršenja u iznosu od 1.080 dinara, tako da stranka u postupku protiv koje se vodi izvršenje za osnovni dug od 1.131 dinara plaća nešto više od 10.000 dinara, na ime troškova vođenja postupka", zaključio je Arsić.

Autor – I.S.

SVIĐA VAM SE ČLANAK ? DONIRAJTE SREDSTVA ZA ODRŽIVI RAZVOJ PORTALA !


OSTAVITE VAŠ KOMENTAR