SUTOMORSKE NOVINE / PORTAL

Portal Sutomorske novine se pridružuje apelu za što masovnije učešće građana na humanitarnom koncertu „Aleksa, uz tebe sam“.

Koncert počinje večeras u velikoj Sali Centra za kulturu u Baru, a organizatori su NVO "Novo i ljepše Sutomore" i poznati barski građanski aktivista i borac za prava osoba sa invaliditetom Božidar Nikolić Čarli . Ulaznica košta tri evra, a kompletan prihod namijenjen je porodici jedanaestogodišnjeg Alekse Đurovića koji je obolio od autizma i jednog oblika cerebralne paralize.  Na koncertu nastupaju orkestar Omera Hodžića, KUD Jedinstvo, FA Rumija, KUD Sveti Jovan Vladimir, Habanera, učenici ŠOMO "Petar II Petrović Njegoš", Zdravko Đuranović, Danica Nikić, Andrea Demirović, Akademija bend, Grim, Lidija i Rajo Simonović i Dino Beharović.

"Aleksinoj porodici treba hitno pomoći, da završe gradnju montažne kuće i tako bar privremeno riješe stambeno pitanje. Ako to ne uspijemo, Aleksa, njegove sestre i samohrana majka, koji sada žive kao podstanari, naći će se na ulici. Nažalost, njegova majka ne može da nađe stan jer neće niko da je primi sa djetetom u takvom stanju. I Aleksi trebaju posebni uslovi za stanovanje zbog hiperaktivnosti i zato što nema osjećaj za opasnost, pa njihovo dvorište mora imati visoke zidove", rekao je Nikolić.

Gradnja Aleksine kuće uz pomoć dvije fondacije na opštinskom placu je pri kraju, ali, nedostaje novac za pregradne zidove, plafon, pod i električne i vodovodne instalacije i ogradu.

Organizatori su apelovali na ljude dobre volje koji su u mogućnosti, da posjete koncert, ili da uplate novčanu pomoć na žiro račun: Prva banka CG 535-0600100234995-48 - na ime Sehida Bajramović (Aleksina majka).

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR